Femke Sannen

Scroll is een herinneringsservice die digitale foto’s fysiek in huis plaatst. Door een overvloed aan foto’s op onze digitale producten, stellen de foto’s niet veel meer voor. We geven ze geen functie meer, ze zweven maar in de cloud rond. 

De waarde van een foto gaat achteruit wanneer deze verdwijnt in de digitale overload aan foto’s in onze camera rol. En dat terwijl we foto’s toch graag fysiek een plekje geven in huis vanwege de herinneringen die hier schuil achter gaan. Scroll brengt deze ervaring weer terug in huis. Niet de keuzestress, welke van de duizenden foto’s zal ik afdrukken, maar gewoon alle herinneringen terug op de muur met alle foto’s die op dat moment belangrijk genoeg waren om vast te leggen. Tegelijkertijd laten de foto rollen een overladen patroon zien. Het is een confrontatie van de hoeveelheid foto’s die we werkelijk maken en wegstoppen op een server. Door de foto’s weer tastbaar en zichtbaar te maken geef ik ze hun waarde terug en laat ik mensen nadenken over het maken van foto’s voor de komende jaren.

“Brengt herinneringen thuis”

Uitwerking

Door experimenten te doen tijdens het onderzoek. 

 

 

Voeg je header hier toe

Een scrollende service

Als organisatie beseffen we dat u niet stopt met foto’s maken na het bestellen van uw eerste Scroll.  Om die reden bieden we een abonnement service aan.  U kunt er voor kiezen om na 3 of 5 jaar automatisch een nieuwe scroll te laten bezorgen. Foto’s die u maakt zullen na drie jaar automatisch geüpload worden vanaf uw device. Zo kunt u langzaam een muur vullen met foto’s. 

Glimpje van onderzoek en experimenten

IN 1 KLIK door naar KOKEN IS DODELIJK

Scroll naar boven